Hétvégén jut időm csak sütni mostanában, de nehezen bírnám elviselni, hogy a gyerekeim megjegyezzék, ezért például ilyen egyszerű pudingokkal varázsolom el őket, ami nem nagy dolog, de a gyerekeknek nem is az számít, honnan a recept, s milyen mester a cukrász, hanem mennyire édes a szeretet:) Először, ebédre, kanalazva adom desszertnek, uzsonnára már kistányéron szeletelve (Van közötte keksz és gyümölcs is rétegezve).
A másik villámvacsoránk, azért nem gyors, hanem villám, mert az egyik megmosta a krumplit, a másik megpucolta, a harmadik lereszelte, a negyedik fűszerezte és az olajos forró serpenyőbe lapította, lefedte, s ha megpuhult egy lapáttal megfordította, s fedő nélkül megpirította a másik felét is. Végül MIND megettük. Nekünk két ilyen adag kell belőle, ha van mellette virsli:). Éljenek a nagycsaládok!:) A gyors ebédünk lehet mostanában a spagettik sokfélesége. Mostanában a szokásos "darált húst", csirkemellből készítem, mert tudom mi van benne, és nem olyan zsíros. Jó lecsósan (zsiradék, hagyma, paprika, paradicsom feldarabolva) készítem a szaftot és belekerül majd a csirkemell ledarálva vagy vagdalva. A spagettik fehér szószos változatáról majd máskor.
Szóval így élem napjaim mostanában a konyhán... cselezve, hogy ne vegyék észre,nem is a főzés az igazi hobbim:). Miért is van gasztroblogom?!:P