2012. március 30., péntek

varázslatos szelet avagy hello dollies

műzli a lényege, s nagyon finom ropogós, meg könnyű!:) egy (volt)a gond, hogy mint sok amerikai sütihez, kell ehhez is cukrozott sűrített tej (kb 45o ml), s hát erre mifelénk ez nem kapható.

Kipróbáltam egy ötletet, s működik. A Lidl-ben  van condensed milk néven sűrített tej(35o gr kiszerelésben), bár ez nem az az édes, sűrű, ami kellene. De ha egy dobozhoz hozzáadok másfél csésze cukrot (3oo gr), felforralom kis lángon, kihűtöm, s kész is a kívánt termék! Féláron!:)

hozzávalók a sütihez (aminek neve angolul lehet "magic bar" vagy "hello dollies"):
225 gr darált keksz, 115 gr margarin, a fent említett doboz sűrített tej a cukorral felforralva s lehűtve, kb 15o gr darabos dió vagy mogyoró, egy kevés mazsola, egy kis kókuszreszelék, műzliféle vagy kukoricapehely egy jó csészényi, csokidarabkák, szóval, minden mi finom s illik hozzá:).

A darált kekszet elkavarom az olvasztott margarinnal és egy sütőpapírral kibélelt kisebb tepsibe szórom, majd villával elsimítom, s jól lenyomkodom alapnak. Megszórom az alapot kókuszreszelékkel, műzlivel és/vagy kukoricapehellyel, mazsolával, darabolt mogyoróval vagy dióval, akár csokidarabkákkal is, és leöntöm a sűrített tejjel. Kicsit megrázom, hogy mindenhova jusson a tejből, s 2oo fokon sütöm kb 25-3o percig. Kiemelem a tepsiből a süteményt, hagyom kihűlni, s hidegen szeletelem.
ÉRDEMES KIPRÓBÁLNI!

2012. március 23., péntek

a rizs tálalása

számomra így a legegyszerűbb, leggyorsabb (biztosan sokan látták már nálam:): ha megfőtt a rizs, vízes kuglófformába teszem, s megnyomkodom, majd kiborítom. középre kerül a szószos hús, vagy máskor a kukorica, a borsó, ami van.... persze, a fotó sokkal jobb is lehetne, de garantálom, hogy az ötlet valóságban ennél csak ínycsiklandozóbb lesz mindenkinél... :D