2009. június 20., szombat

jégkrém okosan:)

Aradon elvitt Zsuzsa egy ilyen 1-2 dollárosnak megfelelő NAGY keleti áruházba. Voltam én már ilyen pár forintos üzletben, de ez nagyon tetszett. Amire régóta vágytam, azt is megkaptam: jégkrém formát. Eddig ilyen-olyan eldobható pohárkákban készítettem a fagyit. De mostmár nem csak belső használatra fagy a finomság nálunk:)
A legegyszerűbb változat a joghurt lefagyasztva. Esetleg beledobok pár szem gyümölcsöt vagy csokidarabkát. Aztán ha kész, zacskóba teszem, és újabb adagokat gyártok. A házi jégkrém az tejszín, és gyümölcsturmix kis cukorral, meg a fantázia diktálta egyéb ízesítéssel. Ezt is készítem a megszokott kiszerelésben, amit ebéd után, vagy egy fagyizásra veszünk elő, de van kis jégkocka tartóban is apró adagokban, ez egy jó kis jutalom lehet bárkinek itthon. A kicsik egyébként kevesebbel is beérik egyszerre. Nekem sem árt a mértékletesség:P A mai, barackos-joghurtos volt, a másik pedig a házi készítésű, az málnás-meggyes. Aki nem kapott banánkenyeret a múltkor, pedig megígértem neki, kérem jöjjön be, kárpótolom ezzel a jégkrémmel:D.
Zsuzsa, köszönöm ezt az apró örömet az egész családom nevében a többi áldás mellett...

UI. 1. Nem mindig a drága az egészséges....
UI. 2 Emese (Aradról), kérem szépen a fagylalt-receptet. Az a sárgadinnyés, az tutti-nyerő volt nálam. Köszönjük még1szer!

4 megjegyzés:

zsuzsa írta...

Nagyon sok szeretettel!!!:)

Mike Adina írta...

örülök ennek a bejegyzésnek különösen, mert már rég meg akartalak kérdezni, hogy kell az ilyen jégkrémet gyártani házilag, mert nekem van ilyen izéformám (nem egyszerhasználatos pálcikákkal). Most megspóroltál egy telefonbeszélgetést velem... :P, de amilyen komplokát vagyok az egyszerű dolgokban, nem is olyan biztos...

Emese írta...

a fagyi recept: 150 ml tejszint felverunk,+ 3 tojas feherjet habba verunk 6 kanal cukorral. A tejszinhabot es a tojashabot ovatosan osszekeverjuk, majd hozza adjuk a 3 tojas sargajat. Utoljara pedig lecukrozott, gyumolcsot adunk hozza. Preferencia kerdese hogy milyen izu legye a fagyi es lehet tobb vagy kevesebb cukrot is hasznalni. A sargadinnyes fagyi az en kedvencem :). Es apropo, "megszuletett" az en 7 pontos listam is, a yahoo 360-on :)Koszonom hogy aldas voltal szamunkra!

Névtelen írta...

Nagyon erdekes, koszonom